“Als het geluk voorbij komt, moet de deur open staan”

Als makelaar word ik met enige regelmaat benaderd door mensen die op zoek zijn naar een woning. Sinds ik gebruik maak van het concept stilleverkoop.nl gebeurt dat nog vaker omdat op deze site woningen staan, die niet op Funda vermeld worden.

Als potentiële kopers niet de gewenste woning kunnen vinden, vraag ik ze me hun wensenpakket of beter gezegd hun programma van eisen te vertellen en te mailen.

Elk huis is te koop.

Aan de hand van hun wensen benader ik vervolgens nu mensen met de vraag of ze hun woning misschien willen verkopen. Natuurlijk tegen een faire prijs. En wat blijkt nu veel mensen zijn weliswaar verrast door deze vraag, maar willen eigenlijk best wel verkopen.

De kinderen zijn de deur uit en de woning is vaak te groot voor ze. Aan het echt in de verkoop zetten van de woning zijn ze nog niet toegekomen of ze hebben er soms nog geen eens aan gedacht. Maar nu ze worden benaderd door een potentiële koper, hebben ze er wel oren na. Vooral als de geboden prijs redelijk is.

Soms biedt het verkopen van hun huidige woning op eens andere perspectieven. Zoals het verhuizen naar een kleinere woning en het overgebleven geld te besteden aan hun lang gekoesterde wensen. Bijvoorbeeld het maken van een lange reis o.i.d.

Nu is het natuurlijk zo dat ik onmogelijk iedereen kan benaderen met de vraag of ze de woning, waarin ze nu wonen misschien zouden willen verkopen aan een van mijn potentiële kopers. In mijn eigen regio zal het nog wel lukken maar in de rest van Nederland heb ik hiertoe niet de mogelijkheid. Toch zou het mooi zijn, dit te realiseren. Want als het geluk (de potentiële koper die uw woning zoekt) voorbijkomt , moet de deur wel open staan. De potentiële koper moet immers wel weten dat uw woning op de een of andere manier te koop staat. Nu hoeft dat niet direct met een bord in de tuin en/of met alle foto’s van uw interieur op internet. Vandaar dat ik het landelijk concept van stilleverkoop.nl heb bedacht.

Aan dit concept van Makelaars Stille Verkoop nemen makelaars deel die uw woning in hun portefeuille opnemen zonder dat de verkoop direct aan de grote klok wordt gehangen. Alleen echt geïnteresseerde potentiële kopers die door middel van hun programma van wensen aan de makelaar te kennen hebben gegeven een met uw woning vergelijkbare woning te zoeken, krijgen in overleg met u de gegevens van uw woning door. Bewust wordt er geen vraagprijs gehanteerd maar een prijsindicatie opdat de potentiële koper vooraf weet voor welk bedrag u uw woning in de markt heeft gezet.

In de praktijk is gebleken dat het vooral woningen betreft in het hoger prijssegment. En juist bij dit marktsegment past een persoonlijke aanpak van de makelaar, die zich met het landelijk concept stilleverkoop.nl wil onderscheiden en hiermee zijn kennis en kunde van de lokale markt kan laten zien.

Wilt u uw woning ook in de stille verkoop zetten, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Makelaars Stille Verkoop 077-3079740 en/of info@stilleverkoop.nl